Reflex

Onze vereniging (Squashclub Reflex) is een zelfstandige entiteit.
We hebben een contract met Sportpark Berg en Bal op basis waarvan onze leden de vijf squashbanen mogen bespelen zo vaak als ze willen.

Squashvereniging Reflex is opgericht in 1979. In de hoogtijdagen hadden we meer dan 300 leden. Zoals bij verreweg de meeste squashclubs is het ledental de laatste tien jaar flink gedaald; vandaag de dag hebben wij ongeveer 50 leden. Maar veel of wat minder leden, wij hebben een heel erg leuke club! En daar vertellen we graag wat meer over.

Waarom is squash spelen zo leuk en zo goed voor je?

Nou, daar zijn veel redenen voor. Het is goed voor jouw:

  • conditie en uithoudingsvermogen, die zullen verbeteren;
  • spieren, die worden sterker en je wordt leniger;
  • hand-oog coördinatie;
  • reactievermogen;
  • concentratie, want het is zo intensief dat je tijdens het spel aan niets anders meer kan denken;
  • stressniveau, dat zal verlagen.

Je wordt fitter en dat vergroot de kans dat je gezond ouder wordt.
Squashen doet ook je sociale leven goed: je ontmoet nieuwe mensen en je hebt het samen leuk. 

Als je dan ook bedenkt dat het lekker recreatief maar net zo goed competitief is, net wat jij wilt, dat het energie geeft en het zelfs je nachtrust zal verbeteren, dat je het hele jaar door kan squashen, dat het een relatief veilige sport is (met weinig blessures) en dat het eenvoudig is om het te leren zodat je al snel een partijtje kunt spelen, tja, dan wil jij toch ook meedoen?

 

[De tekst gaat door onder de afbeelding]

Clubochtend, goed idee!

Elke zondag tussen 10.00 en 11.30 uur kan je komen kennismaken met leden op de clubochtend.

Als je wilt meespelen, neem dan je sportkleding mee (een racket hebben wij wel voor je). Maar alleen komen kijken mag natuurlijk ook.

Aanmelden hoeft niet.

Zorg dat je erbij bent!

Ik squash nog niet zo lang. Ik heb hier veel nieuwe leuke contacten opgedaan, speel meermalen per week en soms ook competitie. Het is hartstikke leuk!

Anouk de Vos

Waarom zou je lid willen worden van Squashvereniging Reflex?

Natuurlijk kun je als je geen lid bent van onze vereniging rechtstreeks aan de balie van het Sportpark een squashbaan huren. Dat kun je doen zo vaak als je wilt, maar als je dat nou vaak doet, overweeg dan eens om van onze vereniging lid te worden.

Lid worden van onze vereniging kan financiëel aantrekkelijker zijn dan telkens losse banen huren. Maar er zijn veel meer voordelen:
Zodra je lid bent, hoor je bij een gezellige club enthousiaste squashers. Je kunt meedoen aan de interne competitie, de ladder. Of aan de competitie tegen andere clubs. En je kunt je aansluiten bij groepjes leden die wekelijks op een vaste ochtend, middag of avond spelen. Dat is vooral leuk, omdat je dan afwisselende tegenstanders hebt. En vooral handig, omdat je dan niet van één persoon afhankelijk bent en je dus altijd wel mensen hebt om tegen te spelen. Als je wilt sluit je je aan bij een WhatsApp-groepje om onderling contact te houden over wie er komt, maar dat is geen voorwaarde om te kunnen komen spelen.
De vereniging organiseert ook zo nu en dan activiteiten, zoals sportmiddagen en barbecues (ook vegetarisch).

Gratis les

En als je niet direct al tot de beste sporters van onze vereniging behoort, dan kun je vast nog wat leren van bijvoorbeeld Bas. Hij vindt het leuk om jou in een klein groepje (nog beter) te leren squashen. Win-win. Doe je mee?

Kleine vereniging

Onze vereniging is met 50 leden klein. Klein zijn heeft zeker voordelen. Zo ken je de meeste leden en gaat het er altijd gezellig en gemoedelijk aan toe. Bovendien is er meestal wel plaats op één van de vijf squashbanen als jij wilt spelen.

En toch zoeken we jou! Want een paar (tientallen) extra leden zou voor nog wat meer afwisseling kunnen zorgen, en voor wat meer verschillende tegenstand bij het squashen. Ook de laddercompetitie zou er nog leuker van worden. En de barbecues nog gezelliger. Maar ja, het gaat natuurlijk eigenlijk helemaal niet om die barbecues…

Proeflessen? Kom naar een clubochtend. Of word meteen lid!

Het zou hartstikke leuk zijn als jij eens langskomt. Kan je al squashen? Of heb je nog nooit een squashracket vastgehouden? Het maakt allemaal echt niet uit. En je leeftijd? Niet relevant. Schrijf je meteen in of kom eens naar een clubochtend (zie elders op deze pagina). Je speelt wat ons betreft gewoon 3x een ochtendje mee*. En je krijgt les als je dat wilt. Vrijblijvend en zonder kosten. En daarna beslis je pas of je lid wilt worden van onze enthousiaste vereniging. Deal? We zien uit naar je komst!

 

* Past onze wekelijkse clubochtend niet in jouw agenda? Kom je liever kennismaken op een andere ochtend, middag of avond? Geen probleem. Neem dan vooral even contact met ons op!

Ik squash alweer een paar jaar en ik merk dat de lessen die ik heb genomen me zeker hebben geholpen. Ik speel twee of drie keer per week, zowel vrij als ook competitie.

Ton Bakker